Tyto letošní výběrové kávy jsme vybírali podle našich dlouholetých zkušeností a věříme, že vás nadchnou a budou vás bavit, tak jako nás. Proces výběru plantážní kávy je u nás velmi přísný a musí dosahovat nejvyšších známek při tzv. cuppingu (degustace kávy, dle SCAA ).
Charakteristika: Tato káva, pěstovaná na úrodných půdách keňské vysočiny, je známá svou jasnou kyselostí, plným tělem a komplexními květinovými a ovocnými tóny.
Region: Baragi
Nadm. výška: 1400 – 1700 mnm.
Sklizeň: 2023/24 (letošní)
Proces sklizně: praná
Druh kávy: 100 % Arabika
Charakteristika: nádech meruňky, broskve s tóny citrusů, plné tělo
Region: sopka Poás
Nadmořská výška: 1 200 – 2 000 m.n.m.
Sklizeň: 2023/24 (letošní)
Proces sklizně: praná (za mokra)
Druh kávy: 100 % Robusta
Charakteristika: nádech tmavé čokolády, skořice, plné tělo
Region: Coorg
Nadmořská výška: 600 - 800 m.n.m.
Sklizeň: 2023/24 (letošní)
Proces sklizně: praná (za mokra)
Charakteristika: káva středně plného těla, sládká chuť s výrazním kakaovým nádechem, velmí mírná acidita s medovým koncem
Region: Fazenda Lagoa
Proces sklizně: natural
Botanická varieta: Acaiá, Mundo Novo, Catuaí, Yellow Icatu
Nadm. výška: 950 – 1200 mnm.
Sklizeň: 2023/24 (letošní úroda)
Charakteristika: sladké aroma, čokoláda, lískové oříšky, citrónová tráva, plné tělo
Region: Cajamarca
Nadmořská výška: 1800 – 2200 m.n.m.
Sklizeň: 2023/24
Proces sklizně: praná (za mokra)
Charakteristika: Ovocný, s tóny broskví, meruněk a citrusů
Region: Veracruz
Nadm. výška: 1200mn. - 1600mn.
Sklizeň: 2023/24 (letošní)
Proces sklizně: praná
Charakteristika: Ovocný (jahody, maliny), s citrusovou kyselostí a květinovou dochutí
Region: Marcala
Nadm. výška: 1300 – 1600 m.n.m
Sklizeň: 2023/24
Proces sklizně: praná
Charakteristika: Tato káva je plného těla, v šálku ucítíte sladké ovocné tóny.
Nadm. výška: 1500 – 2400 mnm.
Sklizeň: 2023/24 (letošní)
Proces sklizně: praná, na slunci sušená
Charakteristika: Lehký nádech čokolády a exotického koření spolu s sladce ovocnou a citrónovou chutí.
Region: Jambi Province, Sumatra
Nadm. výška: 900 – 1600 mnm.
Sklizeň: 2023/24 (letošní)
Proces sklizně: praná
Charakteristika: sladké aroma, čokoláda, citrón, med, střední kyselost, plné tělo
Region: Matagalpa
Nadm. výška: 1000 – 1400 mnm.
Sklizeň: 2023/24
Proces sklizně: praná (za mokra)
Charakteristika: sladký pepř, kokos, citron, cedr, plné tělo
Region: Chikmagalur
Nadm. výška: 1000 - 1600 m.n.
Sklizeň: 2023/24
Proces sklizně: praná, na slunci sušená
Charakteristika: káva středně plného těla, střední acidita, citrusový nádech, s krásnou a čistou sladkostí při dozvuku
Region: Různé
Botanická varieta: 100% Caturra
Nadm. výška: 1800 – 2100 mnm.
Sklizeň: 2023/24 (letošní úroda)
Proces sklizně: praná